Is het je wel eens opgevallen dat mensen die net naar een ander huis zijn verhuisd wordt gevraagd hoe is het in het nieuwe huis, ze dan vaak antwoorden met: Alles is klaar, behalve de raambekleding? Dat komt omdat, hoewel ze een belangrijk doel dienen, raambekleding soms moeilijk uit te zoeken is. Er zijn gewoon zoveel opties. Kies je voor gordijnen? Verduisterend of doorschijnend? Rolgordijnen? Jaloezieën? Durf je kleur te bekennen of juist niet? Plus, gezien het feit dat het een behoorlijke investering kan zijn, wil je zeker niet de verkeerde keuze maken. Daarom in dit blog twee goede en bruikbare tips voor de juiste gordijnen.

Stel het niet uit

De grootste fout die mensen in het proces maken, is het uitstellen van het maken van een keuze voor de juiste raamdecoratie. Het beste wat je kunt doen is om al vroeg in het inrichtingsproces te beginnen met het kiezen van raambekleding. Door vooruit te plannen zal de ruimte uiteindelijk zorgvuldiger worden ingericht en blijft er ruimte over in het budget voor de finishing touch. Begin met de raambekleding en werk daar omheen.

Kies het materiaal

Het is heel belangrijk om te weten welk type materiaal het beste is en voor welke toepassing geschikt. Sommige gordijnen kunnen bijvoorbeeld het licht wel mooi filteren, maar ze zijn niet geschikt voor bijvoorbeeld een kinderkamer. Weten hoe een stof zal vallen, of de stof na verloop van tijd zal uitrekken. Maar ook hoe de stof eruit zal zien als er verschillende soorten licht doorvallen. Het zijn allemaal belangrijke technische aspecten die van invloed zullen zijn op hoe de raambekleding eruit zal zien als deze eenmaal is geïnstalleerd.

Het beste advies is om samen te werken met een professional, om te bepalen wat het beste werkt. Mensen proberen het allemaal zelf te doen. Maar de professionals heb je echt nodig om je door het proces van raambekleding te loodsen. Vooral bij het opmeten van de juiste maat en het uiteindelijke installeren. Je zult lang met je raamdecoratie willen doen. Dus is het belangrijk dat je iets koopt dat heel goed gemaakt is en bij jouw smaak en interieur past.