Badkamer bouwen? 3 van onze tips

Deel artikel

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een badkamer te bouwen, maar er komt ook erg veel bij kijken. Vandaar dat het belangrijk is dat je alles op orde hebt, zodat je onderweg niet voor verrassen komt te staan en dat je ook tevreden bent wanneer de badkamer eenmaal af is. Met deze drie tips zal het verbouwen van je badkamer al een stuk soepeler gaan.

De voorbereiding

De bouw van je badkamer valt of staat natuurlijk met een goede voorbereiding. Het is dus erg belangrijk dat je een goed plan maakt. Zet hierin heel duidelijk wat je precies wil. Denk ook aan afmetingen van de badkamer en de meubels, de materialen die je wil gebruiken en natuurlijk het budget dat je hebt. Door dan ook meteen overal bij te zetten hoeveel alles kost, weet je zeker dat je ook binnen je budget blijft. Je moet er wel rekening mee houden dat er altijd onverwachte kosten bij kunnen komen kijken, dus zorg er ook voor dat je een buffer hebt. Vergeet ook zeker niet de dingen mee te nemen die je in eerste instantie niet ziet, zoals het leidingwerk. Dit kun je allemaal zelf doen, maar je kunt ook een specialist inschakelen die je hierbij helpt.

Plannen

Ook de planning is erg belangrijk. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat je het sanitair eerst uit gaat zoeken voordat je begint met het bouwen of verbouwen van je badkamer. Sommige meubels hebben een lange levertijd en dan zul je hier lang op moeten wachten. Het is vervelend als je dan wel al in je huis woont, maar de badkamer nog niet kunt gebruiken of dat je de oude meubels er al uit hebt gehaald. Zoek daarom eerst je nieuwe sanitair uit en bestel het, zodat je weet wanneer het binnenkomt en wanneer je aan de slag kunt met de badkamer.

Het sanitair

Tot slot heb je natuurlijk ook nog het sanitair. Natuurlijk moet je kiezen voor iets dat jij mooi vindt, maar je moet ook naar de praktische zaken kijken. Als je weet dat je niet van poetsen houdt, kies je natuurlijk niet voor een meubel dat veel onderhoud nodig heeft. Bovendien moet een meubel ook praktisch zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat het niet mooi is, want er zijn genoeg sanitaire voorzieningen voor in de badkamer die zowel mooi als functioneel zijn. Kijk hier voor een prachtige en praktische wastafel van Marlan.

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen