Een hoekbank kopen, waar let je op?

Deel artikel

Hoekbanken zijn al jaren razend populair. Een hoekbank is een perfecte bank als je veel zitplekken wilt creëren, maar ook een opstelling zonder al te veel poespas. Je kan er met de hele familie op zitten, of heerlijk in je eentje languit op liggen. Hoekbanken zijn er in veel verschillende soorten en maten en zorgen voor gezelligheid en saamhorigheid in je zithoek. Maak de zithoek daarna af met een toffe fauteuil en een zacht vloerkleed. Maar voordat je begint met de finishing touch? Waar let je op bij een hoekbank kopen?

Banken in verschillende soorten en maten

Het kan lastig zijn om een hoekbank te vinden die perfect past bij jouw interieur. Hierbij een aantal dingen waar je op kan letten. Deze zijn overigens ook belangrijk wanneer je start met een ‘normale’ bank kopen. Ten eerste moet je letten op de afmetingen van de bank. Dit is heel belangrijk voor hoe de ruimte over komt. Een te grote bank doet de ruimte kleiner ogen en geeft een benauwd gevoel. Een te kleine bank oogt ook gek. De afmetingen moeten passen bij de ruimte en de rest van de meubels en accessoires. Daarnaast is de stof- en kleurkeuze belangrijk. Moet de stof makkelijk wasbaar of afneembaar zijn, vanwege een gezinsleven of een huishouden met huisdieren? Een neutrale kleur is voor de meeste woningen perfect. Een bank is een groot meubel die je niet vaak veranderd. Een bank in een trendkleur kopen is dus lastig, misschien is de trend over een jaar weer voorbij. De beste keuze is dus een neutrale kleur. Trendkleuren kun je wel introduceren met sierkussens en plaids. Deze zijn makkelijk te vervangen als een nieuwe kleur trendy wordt. Zo blijft je nieuwe bank of hoekbank toch trendy, maar gaat hij jaren mee. Maar daarom ook een weloverwogen keuze. Je bank moet lang meegaan en ook comfort bieden. Je wilt niet dat je lichamelijk klachten krijgt omdat je bank niet comfortabel zit. Aanvankelijk dus iets meer investeren in een bank zorgt ervoor dat je op lange termijn minder snel een nieuwe bank moet aanschaffen, waardoor je uiteindelijk dus beter af bent. 

Hulp nodig bij het kopen van een hoekbank?

Een hoekbank uitkiezen is een hele opgave. Neem eens een kijkje bij de Bommel Meubelen. In alle winkels staan deskundige interieuradviseurs voor je klaar. Zij helpen onder andere met kleurkeuze, de juiste afmetingen en materialen. Bovendien kunnen ze je een weergave geven van de bank in jouw interieur door middel van 3D tekeningen.

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen