Hoe werkt een taatsdeur en waarom is deze uniek?

Deel artikel

Als je nieuwe deuren wilt hangen in je woning dan kun je uiteraard voor normale deuren kiezen die bevestigd worden aan scharnieren aan het kozijn. Wil je echter iets anders, kijk dan eens of taatsdeuren iets voor je woning zijn. Dit zijn speciale deuren die op een bijzondere manier werken.

Verschillende modellen taatsdeuren

Nog nooit van taatsdeuren gehoord? Dat is niet zo raar want het is iets waar je niet direct aan denkt. Als je een kijkje neemt op https://www.glazz.nl/taatsdeuren dan kun je daar een uitgebreid assortiment aan taatsdeuren bekijken, allemaal van speciaal veiligheidsglas gemaakt. Er zijn verschillende modellen te koop waaruit jij een keuze kunt maken en die allemaal op maat gemaakt kunnen worden. 

Werking van een taatsdeur

Hoe werkt een taatsdeur nu precies? Als je kiest voor een glazen taatsdeur van GLAZZ dan wordt deze zowel onder als boven bevestigd, dus aan de vloer en aan het plafond. De deur draait om een verticale as en dat betekent dat deze twee kanten op kan draaien. Dit lijkt dus op een klapdeur maar dan op een speciale manier bevestigd. Het scharnier zelf waar de deur aan vastzit, zit hierbij op afstand van het deurkozijn. 

Glazen taatsdeuren zijn praktisch en kunnen in het hele huis

Dit maakt de taatsdeur op zich al bijzonder en het kan ook erg handig zijn als de deur naar twee kanten open gedaan kan worden. Zeker als je bijvoorbeeld regelmatig van het ene vertrek naar het andere gaat met je handen vol, dan is een deur die twee kanten op kan draaien erg praktisch. Kies je daarbij voor een glazen taatsdeur, dan kun je er zeker van zijn dat deze goed bij de rest van het interieur past en ook nog eens in het oog springt. Glazen deuren kunnen voor elke ruimte in huis worden toegepast dus als je alles in stijl wilt houden, is het mogelijk deze deuren overal te (laten) hangen. 

Zorg voor een goede combinatie met het deurbeslag

De deuren zelf zijn in diverse modellen te koop en er kan ook verschillend deurbeslag bij worden aangeschaft. Kies daarbij iets dat je mooi vindt en dat bij de rest van de inrichting van de woning past. Zo kun je alles goed met elkaar combineren en krijg je een opvallend eindresultaat waar je lang van kunt genieten. Zo krijg jij een deur die volledig naar jouw smaak en op maat gemaakt is. 

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen