Je kantoorpand verbouwen? Dit moet je hebben

Deel artikel

Gaat jouw bedrijf binnenkort verhuizen? En moet het nieuwe pand nog van vloer tot plafond worden aangepakt? Dan heb je genoeg dingen om over na te denken. Hoe wil je het nieuwe pand gaan inrichten? Welke vloer moet er komen en wat heeft je personeel nodig om goed te kunnen werken? Één ding waar je niet lang over na hoeft te denken is het plafond. Een systeemplafond is namelijk dé oplossing voor jouw nieuwe kantoor. Het geeft een unieke uitstraling aan het kantoorpand en is ook nog eens erg handig. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over systeemplafonds.

Wat is een systeemplafond? 

Een systeemplafond is te herkennen als een rastervormig plafond waar plafondplaten in verwerkt zijn. Tussen de vloer boven het plafond en het plafond zelf ontstaat een ruimte, waar kabels en leidingen weggewerkt kunnen worden. Dit type plafond wordt vooral gebruikt in kantoorpanden en kan op verschillende manieren worden toegepast. 

Inlegplafond

Bij een inlegplafond komen de platen en het profiel op gelijke hoogte te liggen. De platen worden namelijk in de profielen gelegd. Hierdoor kun je beide nog zien en ontstaan er als het ware vlakken omringd met een lijstje op je plafond.

Doorzakplafond

Een doorzakplafond lijkt op een inlegplafond, maar hier liggen de platen iets lager dan het profiel. Hierdoor wordt een soort dieptespel gecreëerd. Wil je voor een luxe uitstraling gaan in je kantoor? Dan is dit zeker een goede oplossing. 

Verdekt uitneembaar plafond

De laatste manier om een systeemplafond toe te passen is het verdekt uitneembare plafond. Hier worden de platen over het profiel gelegd. Zo worden de profielen onzichtbaar en zie je alleen de platen. Het plafond krijgt hierdoor een strak effect.  

De voordelen

Of je nu een systeemplafond in Nijmegen wilt of een systeemplafond in Den Haag, dit type plafond is op bijna alle plekken toepasbaar. Zo is het ook toepasbaar in verschillende soorten ruimtes. Jij bent op zoek naar een plafond voor je nieuwe kantoorpand, maar het plafond is ook erg geschikt voor winkels en ontvangsthallen. Daarnaast heeft een systeemplafond nog veel meer voordelen. 

  • Systeemplafonds zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Hierdoor kun je altijd een plafond vinden wat bij jouw ruimte past. 
  • De platen van een systeemplafond hebben een isolerende werking, dat is wel zo fijn voor de energierekening. 
  • Doordat er achter de platen een ruimte overblijft, kunnen kabels en leidingen makkelijk worden weggewerkt. Je kunt hier wel altijd nog bij als je wilt. 

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen