Kantoorverhuizing op stapel? Tips om de verhuizing in goede banen te leiden

Deel artikel

Bij een kantoorverhuizing komt heel wat kijken om te organiseren. Maar met verhuurprofessionals aan je zijde is zelfs dat geen enkel probleem. Ook al is een bedrijfsverhuizing veel complexer en individueler dan een verhuizing van het ene huis naar het andere huis. Daarom moet een verhuizing van een bedrijf goed worden gepland. Het is van groot belang dat je de echte verhuis professionals inhuurt. Een verhuisbedrijf dat tijdig communiceert en nauwkeurig plant. In dit blog een korte uiteenzetting waar je aan moet denken wat belangrijk is bij de verhuizing van een bedrijf 1 tot 3 maanden voor de verhuizing.

1 tot 3 maanden voor de verhuizing

Gebruik de laatste maanden om belangrijke mensen te informeren over de verhuizing van je bedrijf. Natuurlijk te beginnen met de medewerkers en de ondernemingsraad. Informeer medewerkers in ieder geval zo vroeg mogelijk over de op handen zijnde verhuizing. Het is goed om daarbij de voordelen van de nieuwe locatie te benoemen. Want niet iedereen staat te springen als het op een verhuizing aankomt. Veel mensen zien hier heel erg tegenop. Door de voordelen aan je personeel duidelijk te maken, weet je ze warm te maken voor dit grootse project.

Het is een leuk idee om de medewerkers op de hoogte te houden door middel van het delen van bijvoorbeeld foto’s van het nieuwe pand. Op die manier wakker je de verwachtingen aan. Maar luister tegelijkertijd ook naar de wensen en zorgen van het personeel. Als de nieuwe locatie ver weg is, is het goed om er rekening mee te houden dat sommige medewerkers ontslag kunnen nemen. Dát is dan de keerzijde van de medaille.

Klanten en zakenpartners

Klanten en zakenpartners kun je op de hoogte brengen zo’n 1 tot 3 maanden voor de verhuizing door te beginnen met een nieuwsbrief of mail waarin je hen op de hoogte brengt van de geplande verhuizing. Vervolgens zorg je ervoor dat in elk bericht dat verstuurd wordt in de handtekeningen van alle medewerkers naar buiten toe wordt herinnerd aan de verhuizing die aanstaande is.

Waarom heb je een professional nodig voor een bedrijfsverhuizing?

Een bedrijfsverhuizing kan van alles zijn – kantoor, laboratorium, archieven, zware machines. De behandeling van gevoelige apparatuur, de nauwgezette catalogisering van dossiers of het vervoer van grote voorwerpen, vormen bijzondere uitdagingen. Dit moet zorgvuldig worden gepland. Want zelfs de keuze van de vrachtwagen kan een groot verschil maken.

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen