Handige spullen om altijd klaar te hebben in de keuken

Deel artikel

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in je huis. Je kookt er, brengt er je boodschappen en zet er je bak koffie die je nodig hebt in de morgen. Uitgebreide diners voor familie en vrienden of gewoon de simpele boterham met beleg in de morgen. Het komt er allemaal vandaan dus het is wel zo handig om daar ook de benodigde spullen te hebben om dat allemaal soepel te laten verlopen. Wat die handige spullen dan zijn? Laten we het daar eens over hebben.

Keukengerei dat hoort erbij

Een aantal handige spullen zijn uiteraard je standaard bestek en servies, maar laten we eens verder kijken dan dat. Zoals een magneetstrip waar je je messen en je meest gebruikte keukengerei aanhangt zoals tangen en schuimspanen zodat het altijd voor het grijpen is. Een snijplankenrek op je aanrecht voor het makkelijk pakken van je planken is ook handig. Ook een aansteker die altijd vol is is handig om voor het grijpen te hebben in de keuken. Zie deze plasmatic aanstekers bijvoorbeeld. Makkelijk aan een USB-lader te koppelen in je keuken zodat je altijd een vuurtje bij de hand hebt. 

Ook een aanzetstaal of slijpsteen voor je messen is iets wat we je aanraden om klaar te hebben liggen. Je begint met snijden en je mes blijkt bot te zijn. Nooit een aangename ervaring en het is ook slecht voor het product wat je snijdt. Doeken en ovenhandschoenen zijn ook handig om klaar te hebben liggen zodat je je handen niet verbrand of om snel even iets uit de oven te halen als het te hard bakt.

Een zak in de prullenbak                                      

Wat denk je van een tafelmodel prullenbakje wat op je aanrecht staat? Handig voor je gebruikte koffiepads en je eventuele afval. Varieer hiermee naar je eigen behoefte. Bijvoorbeeld een groen prullenbakje voor je groentes en een zwarte voor je huisafval. Een handige manier van scheiden op je aanrecht. Ook een prullenbak met pedaal om te openen is handig o klaar te hebben staan. Op die manier kun je je prullenbak openen als je je handen vol hebt. Wel zo handig tijdens het koken!

De voorkeur voor deze spullen is dat het voor het grijpen hangt, staat of ligt. Het maakt je tijd in de keuken een stuk handiger en aangenamer. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen