Je gevel reinigen

Deel artikel

Eén keer in de zoveel jaar is de gevel van je huis reinigen een goed idee. Door de jaren heen hoopt er veel vuil en aanslag op de gevel. Het niet reinigen van de gevel kan schadelijk zijn voor je huis. In een vuile gevel wordt vocht vastgehouden, wat ervoor kan zorgen dat verschillende organismen de steen aantasten. Het is niet alleen schadelijk voor je huis, maar ook voor de waarde van het huis. Met een vuile gevel zal de waarde van je huis aanzienlijk dalen. Zorg er dus voor dat de gevel één keer in de zoveel tijd gereinigd wordt. Dit kan zijn wanneer je het huis te koop wil aanbieden of wanneer je het simpelweg weer als nieuw wilt hebben. In dit artikel lees je over een aantal verschillende soorten gevelreinigers. 

Graffiti verwijderaar

Er zijn veel verschillende soorten gevelreiniger. Er kunnen verschillende soorten vuil of aanslag op uw gevel zitten, waaronder ook graffiti. In veel gevallen zal graffiti niet op de gevel van een woning zitten. Vaker spuit de jeugd graffiti op grote scholen of andere grote gebouwen. In het geval dat het wel op de woninggevel zit of op een ander gebouw, is graffiti verwijderaar een goede optie.

Algen verwijderaar

Valt het je op sommige gevels op dat er veel groene aanslag zit? Dan zijn dat hoogstwaarschijnlijk algen. Algen komen voornamelijk op de gevel als gevolg van veel condensatie. In Nederland is er nu eenmaal vaak sprake van regen en zijn de huizen goed geïsoleerd, waardoor het water vaak op de gevel blijft. Hierdoor zullen de algen een grotere kans hebben om te groeien op de gevel. Algen verwijderaar is specifiek ontworpen om de algen van de gevel te verwijderen en het is op alle oppervlakken te gebruiken.

Gevelreiniger voor speciale oppervlakken

Niet elke gevel bestaat uit dezelfde materialen. Sommige gevels bestaan uit kalkzandsteen, sommige uit baksteen en andere bestaan weer uit compleet andere materialen. Om ervoor te zorgen dat de gevelreiniger geen schade toebrengt aan de gevel, maar juist de schadelijke stoffen verwijdert, dien je gevelreiniger te kopen die speciaal voor het materiaal van jouw gevel bestemd is. Zo zijn er bijvoorbeeld reinigers die gericht zijn op het verwijderen van kalk. Deze kan dus niet gebruikt worden op een ondergrond van kalkzandsteen. Lees dus van tevoren goed de informatie van de gevelreinigers door voordat je een beslissing neemt. 

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen