Wat staat er in een bouwkundig rapport?

Deel artikel

Inhoud bouwkundig rapport

Veel mensen zijn er nog niet van op de hoogte, een bouwkundig rapport. Als je namelijk een woning gaat kopen dan kun je niet direct zien of dat er sprake is van gebreken. Verborgen gebreken kunnen er zeker zijn en dan met name bij oudere woningen.

Deze kunnen op worden gespoord tijdens eenbouwkundige keuring en hierdoor voorkom je dus wat je een woning koopt met veel achterstallig onderhoud en gebreken die niet zijn gemeld. Alleen maar goed dus dat je hier gebruik van kunt maken want het rapport geeft je een goed beeld van de woning en kan voor jou de doorslag zijn of dat je een woning wel of niet wil kopen.

Onderdelen woning

Tijdens de keuring wordt er gekeken naar diverse onderdelen van de woning en de bevindingen worden dan apart en uitgebreid omschreven in het rapport. Zo wordt er gekeken naar het metselwerk, naar de kozijnen, de dakconstructie, de keuken, vloeren, wanden, plafonds, de badkamer, het toilet, etc. Mochten er gebreken ontdekt worden, dan worden deze vastgesteld en de foto’s worden aan de rapportage toegevoegd. Met de rapportage heb jij een goed beeld van de gebreken en wat de bijbehorende kosten zijn.

Je kunt zo voor jezelf nagaan wat de herstelwerkzaamheden zijn wanneer je de woning wil kopen. Wat ook een voordeel is, is dat je beter kunt onderhandelen over de vraagprijs. Als er namelijk veel gebreken zijn, dan moet er dus veel verbeterd worden aan de woning en dan kun je wellicht de vraagprijs nog naar beneden krijgen. Dit zou voor jou dus alleen maar de moeite waard zijn wanneer dat jij de woning wil kopen en het niet erg vindt om te klussen. Maar overweeg het zeker en dan kun jij de keuze maken wat je ermee gaat doen en of dat het jouw droomwoning kan worden.

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen