Hou je van de zon maar houd je de zon liever buiten de deur?

Deel artikel

Ben jij een groot liefhebber van de zon? Dan is dat logisch, want de zon brengt veel positieve voordelen met zich mee. Het zorgt ten eerste voor heel veel gelukzaligheid. Misschien merk je dat wel wanneer je over straat loopt op een warme dag. Iedereen is vrolijk en men heeft ook meer de neiging om elkander te groeten. Daarnaast is de zon natuurlijk hartstikke gezond, mits je er verantwoord mee omgaat. Het zorgt er namelijk voor dat vitamine D in je lichaam wordt aangemaakt. Dit is heel goed voor de energie, maar ook voor je botten en tanden. Daarom is het ook belangrijk regelmatig van de frisse buitenlucht te genieten, zodat jij daar optimaal plezier van kan hebben.

Een punt is echter dat de zon ook enigszins vervelend kan zijn. Als jij veel ramen hebt, dan is de kans ook groot dat de zon regelmatig naar binnen schijnt. Misschien schijnt de zon wel recht in je computerscherm. Daardoor kun je niet meer aan het werk. Bovendien kan een te veel aan zonlicht ook slecht zijn voor je vloer. Dit is bijvoorbeeld het geval met een houten vloer. Daarom is het aan te raden om de zon buiten de deur te houden. Om dat te bewerkstelligen kun je gebruikmaken van horren en shutters. In dit artikel bespreken wij hier de voordelen van.


De kracht van horren

Ze beschermen niet alleen tegen zonlicht, maar brengen ook nog andere voordelen met zich mee. Woon je bijvoorbeeld op een plaats met veel ongedierte? Door het plaatsen van horren kun je genieten van de frisse lucht (je kunt je raam namelijk gewoon open houden), maar je krijgt geen vliegen en dergelijke in je huis. Heb jij last van hooikoorts in de zomer? Word jij elke dag wakker met tranende ogen, een volle neus of jeuk? Ook dan kunnen ze van pas komen. Je houdt de pollen dan namelijk buiten je woning.

De kracht van shutters

Ook shutters kunnen veel belangrijke voordelen met zich mee brengen. Misschien vind jij het wel fijn om een beetje zonlicht in je woning te hebben. Deze raamdecoratie is dan zeer praktisch, want daarmee kun je precies de mate van zonlicht bepalen. De lamellen zijn namelijk verstelbaar. Wil je dus even hard aan het werk? Dan kun je ze dichtdraaien, zodat jij je zeer goed kan concentreren op je taken. Maar wil je even genieten van het zonlicht in je woning. Dan kun je dat ook gemakkelijk regelen.

Hierboven hebben wij het vooral over de functionele waardes gehad, maar uiteraard speelt de esthetische waarde ook een belangrijke rol. Ze zien er namelijk zeer mooi uit en zijn daarmee een geweldige toevoeging aan je interieur.

Gerelateerd nieuws

Huis interieur
Uitleg

Hoe verberg je eenvoudig spullen in huis?

Woonkamer Investeer allereerst in een dressoir of mediameubel voor je woonkamer, deze bieden zoveel opbergruimte en zien er geweldig uit als middelpunt. Vind je dingen